کتاب جستارهایی اسلامی در عدالت اجتماعی

ﺟـﺎی ﺧـﺎﻟﻰ ﻋﺪاﻟﺖ در ﻓﻜﺮ و ﻓﺮﻫﻨﮓ ﻣﺴﻠﻤﺎﻧﺎن امروز، ﺟﻬﺎﻧﻰ از ﺑﻰ ﻧﻈﻤﻰ را در دنیای اسلام رقم زده و جوی از آزار و خشونت را برآن حاکم ساخته است. در دنیای کنونی اسلام نه فقط عدالت خواهی رونقی ندارد، بلکه اندیشه در مورد عدالت نیز در میان نخبگان حوزه و دانشگاه از رونق افتاده و گاه به کل متروک مانده است. آنچه در این مجموعه گردآمده، مجموعه ای از کاوش های علمی ـ اسلامی در موضوع «عدالت اجتماعی» است که در عرصه های مختلف دانشی در اسلام (مانند فقه، کلام، فلسفه و تفسیر) شکل گرفته و پیش از این به صورت مقالاتی منتشر گردیده است. چنین تعامل و ترابطی در ساحت های متفاوت علمی می تواند راهی باشد متفاوت در شکل گیری مطالعات میان رشته ای و چند رشته ای در موضوع عدالت اجتماعی، و گامی باشد در راستای شکلبندی نظریۀ جامع عدالت اسلامی و احیانا جبرانِ «نبود نظام مناسبات عادلانه» در جامعه جهانی اسلام.